samowłączające światła "stop" Octavia I,

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adammo
    Classic
    • 2010
    • 7

Nie wiem jak u Czesia, ale u mnie zamek do wymiany był w tylnych drzwiach. Zadzwoniłem do gościa polecanego na naszym forum, podjechał, otworzył, wymienił zamek, zabrał stary, zainkasował 200 zł i już wszystko hula.
  • Cartman
    Classic
    • 2009
    • 7

Witam,dzisiaj rano wychodząc do pracy moja fregata przywitała mnie włączonymi "stopami" , jest to juz druga taka sytuacja, poprzednia miała miejsce gdy nastały mrozy -26 i zrzuciłem to na mróz po wciśnięciu pedału hamulca światła się wyłączały.Teraz nie było mrozu -26 a jednak coś spowodowało włączenie "stopów" na szczęście pewnie nie trwało to długo bo akumulator się nie rozładował i samochód spokojnie odpalił ale teraz trochę boje się co będzie jak trafie na nockę w której przypadkowe włączenie świateł rozładuje mi akumulator, ktoś może spotkał się z podobnym problemem??
    Pozdrawiam

Komentarz

• tom2212
      RS
      • 2008
      • 3892

stawiam na uszkodzony automat przy pedale hamulca ewentualnie zabrudzony

Komentarz

• tryton
        Elegance
        • 2008
        • 935

ewentualnie niewyregulowany wciśnij go ręcznie czy działa zdaża sie że ten dzyndzel przestawi się głębiej i stopy swiecą cały czas

Komentarz

• ufo
          L&K
          • 2008
          • 1475
          • Octavia III combi (5E5)
          • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez Cartman
          ktoś może spotkał się z podobnym problemem??
          norma, też to przechodziłem tyle, że w seacie.
          kolega tom2212, ma racje, to wyłącznik przy pedale hamulca. jeśli po mrozach się nie uspokoi będziesz go musiał wymienić...nie drogi interes :wink:

Komentarz

• tryton
            Elegance
            • 2008
            • 935

co wy tak od razu chcecie wymieniać te wyłączniki często wystarczy go przeczyścić a często wyregulować i nie pisze tego z teori bo juz przerabiałem problem swiateł stopu 30 min roboty i wszystko chula az miło

Komentarz

• tom2212
              RS
              • 2008
              • 3892

ja pisalem ze ewentualnie może być zabrudzony

Komentarz

Pracuję...